Rodinný dům (levá část dvojdomku) v obci Neustupov, k.ú. Jiřetice u Neustupova, okres Benešov

Odročená

Informace o dražbě

Druh dražby Elektronická dražba
Číslo dražby 206 EX 1007/11-155
Nejnižší podání 113.333 Kč
Minimální příhoz 1.000 Kč
Maximální příhoz neomezený

Dražba se v uvedeném termínu nekoná z důvodu ODROČENÍ.

Pro více informací kontaktujte dražebníka.


KrajStředočeský kraj
OkresBenešov
Stav dražbyOdročená
Typ dražbyExekuční dražba nedobrovolná
Číslo dražby206 EX 1007/11-155
Začátek dražby14.07.2020 13:00
Konec dražby14.07.2020 13:30

Dražebník

Exekutorský úřad Praha 4, Mgr. Jan Škarpa
Šátalská 469/1, 142 00 Praha 4

Kontaktní osoba

Sekce dražební
telefon: 720 977 569,
drazebni@eupraha.cz


Nejnižší podání113.333 Kč
Výsledná cena (odhadní)170.000 Kč
Minimální výše příhozu1.000 Kč
Dražební jistota10.000 Kč
Bankovní účet dražebníka4356373359/0800
Variabilní symbol1101007154
Specifický symbolRČ nebo IČ
  1. Dražební jistotu uhraďte bankovním převodem, nebo vložením hotovosti na bankovní účet dražebníka.
  2. Lhůta k doplacení nejvyššího podání bude stanovena usnesením o příklepu.

Popis

Dražba nemovitých věcí se koná prostřednictvím elektronického systému dražeb.

Fotografie interiéru jsou orientační, pocházejí z obou částí dvojdomku.

Jedná se o samostatně stojící objekt, zrcadlového provedení (dvojdomek) s jedním nadzemním podlažím, částečně podsklepený a s částečně zbudovaným podkrovím. Předmětem ocenění je východní polovina dvojdomu. Objekt byl postaven, dle vyjádření vlastníka, v roce 1962 a od té doby byl užíván. Jednalo se původně o podnikové byty místní zemědělské společnosti. V posledních letech je tedy užíván RD č.p.35 nájemci s „regulovaným“ nájemným, ne vlastníkem objektu.

Hlavní přístup do nemovitosti čp.35 je ze západní strany do chodby, odkud je vstup na WC, do spíže, do l.PP a do podkroví, dále do obývacího pokoje, odkud následuje vstup do ložnice, z OP je vstup do kuchyně ze které je dále vstup do koupelny. V podkroví je jeden pokoj a půdní prostor.

Stav nemovitosti byl zjištěn prohlídkou pří místním šetření, kde bylo provedeno zaměření nemovitosti a ohledání stavebnětechnického stavu objektu. Zjištěné skutečnosti byly použity při výpočtu obvyklé ceny nemovitosti.

Základové konstrukce jsou z betonových pasů, bez izolací proti zemní vlhkosti, svislé nosné konstrukce zděného provedené z cihelného zdiva a tvárnicového zdiva, vodorovné konstrukce u l.PP betonového monolitického provedení, konstrukce stropů u l.NP dřevěné trámové s rovným podhledem, včetně omítnutí. Střešní konstrukce je osazena dřevěná sedlového typu, v jižní části s vikýřem. Střešní krytina je tvořena pálenými taškami, klempířské konstrukce jsou osazeny úplné, z pozinkovaného plechu, značně napadeny korozí. Okna jsou osazena s dřevěnými zdvojenými rámy, dveře dřevěné náplňové do ocelových zárubní. Vnitřní omítky vápenné štukové dvouvrstvé, venkovní vápenné jednovrstvé, vnitřní obklady jsou odstraněny, venkovní chybí. Tělesa schodišť jsou betonová. Podlahy u l.PP z betonové mazaniny, u l.NP dřevěné, v kuchyni a u ostatních místností dlažba. Topení v objektu je lokální na tuhá paliva. Ze sítí je nemovitost napojena na el.instalaci 220/380V, pitná voda je řešena dle vlastníka donáškou a odkanalizování spl.vod je provedeno do společné jímky na vyvážení. Při místním šetření bylo zjištěno, že pravidelná údržba není dlouhodobě prováděna, proto bylo přistoupeno ke snížení celkové životnosti u objektu.

Ostatní stavby
- dřevník

Jedná se o zděnou stavbu, bez podsklepení s jedním nadzemním podlažím a s pultovou střešní konstrukcí na pozemku pč. st.76/1. Sítě nejsou napojeny žádné, stáří stavby je cca 54 roků. Stavebně-technický stav je špatný, objekt je v havarijním stavu.
Opotřebení stavby stanoveno cca 90 %.

Venkovní úpravy
Venkovní úpravy (přípojky, žumpa s podílem vlastnictví, část oplocení, zp.plochy apod.) nebyly znalcem v průběhu ocenění identifikovány, protože jejich stavebnětechnický stav vykazuje celkové opotřebení. Z těchto důvodů nebyly venkovní úpravy v tomto ocenění dále uvažovány.

Pozemky
Parcelní číslo : st.76/1 o výměře 227 m2 – zastavěná plocha a nádvoří


Termín prohlídky

Prohlídky nejsou organizovány.


Rozhodnutí v průběhu dražby



Adresa místa předmětu

Jiřetice 35, Neustupov, okres Benešov, Středočeský kraj, Česko

Přejete si dostávat e-mailem jednou týdně nové nabídky?

Přihlaste si náš newsletter.