ELEKTRONICKÁ DRAŽBA RODINNÉHO DOMU 2+1 V OBCI HEVLÍN, OKRES ZNOJMO

Informace o stavu aukce žádejte u organizátora aukce.
Klasická aukce - Nelze dražit elektronicky.

Informace o aukci

Druh aukce Klasická kamenná
Číslo aukce 2103139
Nejnižší podání 670.000 Kč
Minimální příhoz 2.000 Kč
Maximální příhoz neomezený

Klasická kamenná aukce

Nelze dražit elektronicky.
Registrace přímo u organizátora aukce.

Místo konání aukce:
Hevlín, Obec, Česko

Není potřeba registrace na OKDRAZBY.cz


KrajJihomoravský kraj
OkresZnojmo
Typ aukceAukce
Číslo aukce2103139
Začátek aukce06.05.2021 10:00
Konec aukce06.05.2021 11:00

Organizátor aukce

CREDO REAL GROUP a.s., Michaela Šopík Macková
Luční 375/3, 664 48 Moravany u Brna

Kontaktní osoba

Michaela Šopíková
telefon: 549250248, mobil: +420 602 583 853
consulting@credoreal.cz


Nejnižší podání670.000 Kč
Cena předmětu750.000 Kč
Minimální výše příhozu2.000 Kč
Aukční jistota20.000 Kč
Bankovní účet organizátora233334941/0600
Variabilní symbol3
Specifický symbolRČ nebo IČ
  1. Aukční jistotu uhraďte bankovním převodem, nebo vložením hotovosti na bankovní účet organizátora aukce.
  2. Lhůta k doplacení nejvyššího podání je uvedena v aukční vyhlášce.

Místo konání aukce

Adresa: Hevlín, Obec, Česko
https://www.credoreal.cz/drazby/88051-elektronicka-drazba-rodinneho-domu-2-1-v-obci-hevlin-okres-znojmo/


Popis

ELEKTRONICKÁ DRAŽBA RODINNÉHO DOMU 2+1 V OBCI HEVLÍN, OKRES ZNOJMO

Jedná se dražbu rodinného domu o velikosti 2+1, který se nachází v malebné obci Hevlín, okrese Znojmo. Hevlín je velkou jihomoravskou obcí s 1370 obyvateli a najdeme ji jihovýchodním směrem od města Znojma v sousedství hranice s Rakouskem. Jižním směrem od obce je hraniční přechod Hevlín - Laa an der Thaya.

 

Obec se rozkládá na levém břehu řeky Dyje. Severozápadním směrem od obce jsou malá jezera, jež jsou chráněná jako přírodní památka Hevlínské jezero. Přírodní památku tvoří jezera s porostem rákosu a s výskytem chráněných druhů živočichů. Přímo v obci je vybudováno několik malých rybníků. Jižním směrem od obce můžeme vidět pozůstatky opevnění, jež dříve sloužilo k ochraně hranice. 

 

V katastru obce se nachází největší a nejkvalitnější ložisko cihlářské hlíny v České republice, což vysvětluje velký rozvoj cihlářského průmyslu v obci. Využití hlíny je doloženo i historicky. Dodnes se v návrší za cihelnou nachází množství střepů z pálených hliněných nádob.

 

Křižuje se zde velké množství cyklostezek, které navazují na mezinárodní cyklotrasy s cílovými městy jako Praha, Vídeň či Krakov. Potřeba vzájemné informovanosti o obou příhraničních regionech si vyžádala vznik přeshraničního informačního centra.

Z akcí, které z obce vytvářejí centrum společenského života, lze jmenovat letní krojované hody, májové sousedské posezení, rybářské závody a v neposlední řadě tradiční přeshraniční setkání cyklistů.

 

Jak tedy z popisu této malebné obce vyplývá, nejen pro nadšence cykloturistiky, výletů a přírody všude okolo je tato vesnička jako stvořená.

Co se týče občanské vybavenosti, v obci je mateřská škola, úplná základní škola, pošta, tři prodejny potravin, několik restaurací a penzionů. Při silnici do Laa an der Thaya za bývalou celnicí se nachází několik bývalých bezcelních obchodů postavených v 90. letech, dnes prodejny, restaurace a zařízení služeb. Na náměstí budova přeshraničního informačního centra (2007). Více informací o této půvabné obci najdete na www.hevlin.cz.

 

Plocha nabízené parcely č. 534/2 je celkové výměry 158 m2, šířka parcely je cca 9,6 m a délka cca 17,4 m.

 

Na parcele st. č. 534/2 se nachází řadový krajní rodinný dům. Jedná se o přízemní, nepodsklepený rodinný dům bez nyní využitého podkroví pod sedlovou střechou krytou taškou pálenou. Objekt je situovaný do půdorysného tvaru obdélníku, nachází se v zastavěné, okrajové části obce Hevlín.

 

Dům je vhodný i jako chalupa nebo moc pěkné stavební místo.

 

Parkování je možné na vlastním pozemku. Pozemek leží v rovinném terénu a je přístupný po veřejné, zpevněné komunikaci.

 

Objekt sestává z jedné bytové jednotky o velikosti 2+1 s kompletním sociálním zařízením. Původní stáří objektu je dle dostupných podkladových materiálů z roku 1950. V průběhu své celkové životnosti objekt procházel postupně rekonstrukcemi a modernizacemi prvků. V roce 2014 byly částečně opraveny podlahové krytiny a vnitřní omítky.

 

Dispozice:

K objektu je přístup z ulice přes dvoukřídlou bránu, za kterou se nachází menší dvorek táhnoucí se podél celého domu. Na pravé straně domu je vstup do objektu, kterým se dostaneme na rozlehlou chodbu o výměře cca 13,7 m2, která je prosvětlená okny po celé straně směrem do dvorku. Z této chodby pak vedou vstupy do kuchyně o výměře cca 9,6 m2. Z kuchyně dále vedou vstupy do obývacího pokoje s okny do ulice o výměře cca 21 m2 a do menšího pokoje o výměře cca 11 m2, který má okna do chodby. Z chodby se dále dostaneme na WC o velikosti cca 0,8 m2 a do koupelny o velikosti cca 6,9 m2 ze které vede vstup do nejzazší místnosti tohoto domu o velikosti cca 6,2 m2. Tato místnost byla zřejmě využívaná jako technická místnost.

 

Dům je napojen na IS (inženýrské sítě): elektřina, plynové vedení. Voda a kanalizace není připojená na pozemku, je zde studna. Dle obce Hevlín připojení na vodu a kanalizaci je možné, voda a kanalizace je v ulici natažena, ostatní domy napojené jsou. Je pouze nutné zažádat o připojení VAK Znojmo, taktéž požádat obec o povolení výkopu z cesty, jelikož se jedná o obecní pozemek a následně se připojit.

 

Dům ke dni dražby není pronajímán a je ihned volný.

 



více na:

https://www.credoreal.cz/drazby/88051-elektronicka-drazba-rodinneho-domu-2-1-v-obci-hevlin-okres-znojmo/

Vyvolávací cena:                  670.000,-Kč

Posudek na částku:             750.000,-Kč

Jistota:                                   20.000,-Kč
Příhoz:                                   2.000,-Kč

Elektronická dražba se koná 6. května 2021 v deset hodin na www.credoreal.cz/drazby/


Rozhodnutí v průběhu aukce



Adresa místa předmětu

Hevlín, Obec, Česko

Přejete si dostávat e-mailem jednou týdně nové nabídky?

Přihlaste si náš newsletter.