11/48 rodinného domu se zahradou v obci Přelouč, k.ú. Přelouč, okres Pardubice

Nebylo podání

Informace o dražbě

Druh dražby Elektronická dražba
Číslo dražby 206 EX 1410/14-208
Nejnižší podání 533.333 Kč
Minimální příhoz 5.000 Kč
Maximální příhoz neomezený
Počet účastníků 1
Počet podání 0

KrajPardubický kraj
OkresPardubice
Stav dražbyNebylo podání
Typ dražbyExekuční dražba nedobrovolná
Číslo dražby206 EX 1410/14-208
Začátek dražby23.06.2020 13:00
Konec dražby23.06.2020 13:30

Dražebník

Exekutorský úřad Praha 4, Mgr. Jan Škarpa
Šátalská 469/1, 142 00 Praha 4

Kontaktní osoba

Sekce dražební
telefon: 720 977 569,
drazebni@eupraha.cz


Nejnižší podání533.333 Kč
Výsledná cena (odhadní)800.000 Kč
Minimální výše příhozu5.000 Kč
Dražební jistota60.000 Kč
Bankovní účet dražebníka4356373359/0800
Variabilní symbol1401410208
Specifický symbolRČ nebo IČ
  1. Dražební jistotu uhraďte bankovním převodem, nebo vložením hotovosti na bankovní účet dražebníka.
  2. Lhůta k doplacení nejvyššího podání bude stanovena usnesením o příklepu.

Popis

Dražba nemovitých věcí se koná prostřednictvím elektronicého systému dražeb.

Oceňovaný rodinný dům byl postaven jako samostatný objekt o jednom nadzemním podlaží a obytném podkroví. Objekt je pravděpodobně částečně podsklepený a v části podkroví se pravděpodobně nachází půda. Odhadem byl objekt postaven kolem roku 1940.

Základy domu jsou pravděpodobně smíšené, konstrukce objektu je cihlová a stropy jsou pravděpodobně dřevěné trámové. Objekt má valbovou střechu, střešní krytina je tvořena pálenou taškou a klempířské prvky jsou plechové pozinkované. Dům nemá žádné vnější omítky a stavba není zateplena.

Vstup do interiéru domu nebyl umožněn. Podlahová plocha domu je odvozena ze zastavěné plochy uvedené v katastru nemovitostí. Dispozičně je dům řešen pravděpodobně jako 5+1. Podlahová plocha činí odhadem 200 m2. V objektu jsou instalována plastová okna s dvojsklem a obytné prostory jsou orientovány na jih, východ a západ. Vnitřní vybavení domu se nepodařilo zjistit, vstup do domu nebyl umožněn. Předpokládá se, že objekt je zařízen standardním vybavením, tj. v koupelně se nachází klasická vana a umyvadlo a na WC je klasická toaleta. Kuchyně je vybavena kuchyňskou linkou a sporákem. Na podlahách v obytných místnostech je pravděpodobně lino a koberce. V kuchyni, v koupelně a na chodbách bude pravděpodobně položena keramická dlažba.

Do objektu je zavedena elektřina, vodovod, plynovod a odpadní vody jsou svedeny do kanalizace. Dům je vytápěn pravděpodobně ústředně pomocí plynového kotle a topná tělesa jsou závěsné radiátory. V domě je pro ohřev vody instalován pravděpodobně bojler.

Stěny objektu jsou bez vad (chybí vnější omítky), střecha je bez vad a okna jsou bez vad. Předpokládá se, že podlahy, vybavení a rozvody v objektu jsou v dobrém stavu a bez vad. Stav rodinného domu je dobrý.

Pozemek je bez porostů, oplocený pletivem do ocelových sloupků a dřevěným plotem. Samotný pozemek je rovinatý. Přístup k objektu je bezproblémový po zpevněné obecní cestě. Parkovací možnosti jsou dobré - přímo u objektu.

Dům je postaven v centru obce a charakter okolí odpovídá zástavbě bytovými a rodinnými domy se zahradami. Dostupnost obchodů je dostačující - vybavenost obchodními středisky a specializovanými obchody. V místě je dostupná základní škola, pro vyšší vzdělání a specializované služby je nutné dojíždět. V obci je pouze částečná vybavenost z hlediska kulturních zařízení a sportovního vyžití, jsou zde nejdůležitější úřady a pobočka České pošty. V místě je zastávka autobusových a vlakových spojů.

Dům je postaven z hlediska životního prostředí spíše v nepříznivé lokalitě v blízkosti frekventovaných komunikací a v bezprostřední blízkosti objektu je zeleň v podobě parků. Je zde zanedbatelné nebezpečí výskytu záplav.

Oceňované nemovitosti nejsou zatíženy věcnými břemeny.


Možnost učinit předražek

Možnost učinit předražek: Nejde-li o osoby uvedené v § 336h odst. 4 o.s.ř., může každý do 15 dnů ode dne zveřejnění usnesení o příklepu soudnímu exekutorovi písemně navrhnout, že vydraženou nemovitost chce nabýt alespoň za částku o čtvrtinu vyšší, než bylo nejvyšší podání (předražek). Předražek lze uplatnit pouze u příslušného exekutorského úřadu, který dražbu pořádá. Pro učinění předražku není potřeba registrace na portálu www.okdrazby.cz.


Termín prohlídky

Prohlídky nejsou organizovány.


Věcná břemena

Věcná břemena, výměnky a nájemní, pachtovní a předkupní práva, která prodejem nemovité věci v dražbě nezaniknou: nebyla zjištěna.


Uplatnění předkupního práva

Vydává se dle ust. § 336i odst. 3 o. s. ř. toto usnesení: „Žádné osoby neprokázaly do zahájení dražebního jednání, že jim svědčí předkupní právo k draženým nemovitým věcem.“ Proti tomuto usnesení není přípustné odvolání.


Žaloba na vyloučení prodávaného předmětu dražby z exekuce

Nebylo zjištěno, že by byla podána žaloba na vyloučení nemovitých věcí z exekuce. Dnešního dne byla provedena lustrace povinného v insolvenčním rejstříku a v evidenci úpadců, a to s negativním výsledkem.


Rozhodnutí v průběhu dražby



Adresa místa předmětu

Pardubická 787

Přejete si dostávat e-mailem jednou týdně nové nabídky?

Přihlaste si náš newsletter.