Dobrovolná dražba - Rodinný dům Nová Ves 381, 739 11 Frýdlant nad Ostravicí

Nebylo podání

Informace o dražbě

Druh dražby Elektronická dražba
Číslo dražby 137 ED 1/22-IZ
Nejnižší podání 7.000.000 Kč
Minimální příhoz 10.000 Kč
Maximální příhoz neomezený
Počet účastníků 1
Počet podání 0

KrajMoravskoslezský kraj
OkresFrýdek-Místek
Stav dražbyNebylo podání
Typ dražbyExekuční dražba dobrovolná
Číslo dražby137 ED 1/22-IZ
Začátek dražby15.11.2022 15:00
Konec dražby15.11.2022 15:30

Dražebník

Exekutorský úřad Brno-venkov, JUDr. Petr Kocián
Veveří 125, 616 45 Brno

Kontaktní osoba

Mgr. Iveta Zouharová
telefon: 544 508 311,
i.zouharova@exekutorbrno.cz


Nejnižší podání7.000.000 Kč
Výsledná cena (odhadní)10.500.000 Kč
Minimální výše příhozu10.000 Kč
Dražební jistota1.000.000 Kč
Bankovní účet dražebníka307510275/0300
Variabilní symbol9999922
Specifický symbolRČ nebo IČ
  1. Dražební jistotu uhraďte bankovním převodem, nebo vložením hotovosti na bankovní účet dražebníka.
  2. Lhůta k doplacení nejvyššího podání bude stanovena usnesením o příklepu.

Popis

Předmětem dobrovolné dražby je rodinný dům č.p. 381 nacházející se ve městě Frýdlant nad Ostravicí, které je vstupní bránou do CHKO Beskydy, v jeho východní okrajové části za řekou Ostravicí, v katastrálním území Nová Ves u Frýdlantu nad Ostravicí při místní zpevněné komunikaci. Rodinný dům je samostatně stojící, nepodsklepený s jedním nadzemním podlažím a podkrovím pod sedlovou střechou, se zakrytou terasou přístupnou z obývacího pokoje a s dvorní částí, kde je umístěn objekt skladu. V okolí oceňovaných věcí nemovitých se nachází residenční zástavba, rekreační objekty, nedaleko centrální část města (za řekou Ostravicí) s železniční a autobusovou zastávkou. Věci nemovité jsou tedy tvořeny rodinným domem č.p. 381 a pozemky parc.č.st. 661, parc.č. 1/20 vše se všemi součástmi a příslušenstvím.

Popis rodinného domu:

Jedná se o samostatně stojící rodinný dům, nepodsklepený s jedním nadzemním podlažím a podkrovím pod sedlovou střechou, se zakrytou terasou a skladem ve dvorní části rodinného domu.

Stavebně konstrukční charakteristika:

Základové konstrukce jsou betonové s izolací proti zemní vlhkosti, svislé nosné konstrukce jsou zděné, stropy jsou rovné, střecha je sedlová, krov je dřevěný, krytina je z asfaltového šindele, fasáda je strukturovaná se zateplením, sokl je upraven soklovou omítkou, vnitřní povrchy jsou vápenné, obklady jsou keramické, klempířské konstrukce jsou pozinkované, schodiště je betonové s textilními nášlapy. Okna jsou plastová, dveře jsou dřevěné, podlahy jsou dlážděné a plovoucí, vytápění objektu je pomocí elektrických přímotopů a krbovými kamny, ohřev TUV je pomocí elektrického boileru, je provedeno napojení na elektroinstalaci (elektroinstalace je 230/400 V), veřejný vodovod a kanalizaci do jímky s přepadem. Vnitřní hygienické vybavení tvoří: vana, sprcha, umyvadlo a WC vše dohromady umístěné, v kuchyni je sporák se sklokeramickou deskou, ostatní vybavení: krb v obývacím pokoji.

Stáří a opotřebení:

Dle získaných informací je rodinný dům užíván od roku 2005, bez zásadních rekonstrukcí a modernizací. Současný stavebně technický stav domu je dobrý, údržba je na běžné úrovni.

Příslušenství

Příslušenství rodinného domu nebylo zjištěno.

Popis pozemku

Jedná se o mírně svažité pozemky zapsané v Katastru nemovitostí na LV č. 3077. Pozemek parc.č.st. 661 je zastavěn rodinným domem, pozemek parc.č. 1/20 tvoří zahradu kolem domu a zpevněný dvůr, kde je umístěn jednopodlažní sklad. Pozemky jsou oplocené s možnosti napojení na veškeré dostupné inženýrské sítě.

Součástí pozemků

Součástí pozemků jsou:

Sklad na pozemku parc.č. 1/20:

Jedná se o sklad, nosná konstrukce je ocelová se zděnou podezdívkou, opláštění je dřevěné jednoduché, střecha je s mírným spádem dřevěné konstrukce, krytina je plechová, klempířské konstrukce jsou pozinkované, vrata jsou ocelové posuvná s dřevěnou výplní, podlahu tvoří zámková dlažba, objekt je napojen na elektroinstalaci, bez dalšího vybavení. Stáří objektu je stejné jako u rodinného domu, stavebně technický stav je průměrný, odpovídající stáří a běžně prováděné údržbě.

Venkovní úpravy:

Jedná se zejména o zpevněné plochy, oplocení a přípojky inženýrských sítí včetně všech součástí a příslušenství.



Termín prohlídky

  • Od 26.10.2022 10:00 do
  • Od 07.11.2022 10:00 do

1. Prohlídka dne: 26.10.2022 v 10:00 hod. 2. Prohlídka dne: 7.11.2022 v 10:00 hod. Prohlídky předmětu dražby se uskuteční ve výše uvedených termínech a sraz účastníků prohlídky je na adrese Nová Ves 381, 739 11 Frýdlant nad Ostravicí


Věcná břemena

Věcná břemena, výměnky a nájemní, pachtovní či předkupní práva, která prodejem nemovité věci v dražbě nezaniknou, nebyla zjištěna (§ 336a odst. 1 písm. d) o.s.ř.).


Uplatnění předkupního práva

Předkupní právo nebylo prokázáno.


Uplatnění spoluvlastnického práva

Spoluvlastnické právo nebylo prokázáno.


Žaloba na vyloučení prodávaného předmětu dražby z exekuce

Dosud nebylo zjištěno, že by byla podána žaloba na vyloučení prodávaného předmětu dražby ani, jiná žaloba, která by bránila prodeji v dražbě


Výhrada zpětné koupě

Výhrada zpětné koupě nebyla prokázána.


Rozhodnutí v průběhu dražby



Adresa místa předmětu

Nová Ves 381, Adresa, Frýdlant nad Ostravicí - Nová Ves, Česko


Poučení soudního exekutora a výzva: Soudní exekutor před zahájením dražby poučuje dražitele, že vydražitel, který zmařil předchozí dražbu, jakož i soudci, zaměstnanci soudů, soudní exekutoři, zaměstnanci soudních exekutorů, a ti, jimž v nabytí věci brání zvláštní právní předpis, nesmějí dražit. Soudní exekutor vyzývá osoby, které nemohou dražit, aby tuto skutečnost osobě provádějící dražbu neprodleně sdělily a dražby se neúčastnily. http://www.exekutorbrno.cz/cz/pouceni-vydrazitele/

Přejete si dostávat e-mailem jednou týdně nové nabídky?

Přihlaste si náš newsletter.