ELEKTRONICKÁ DRAŽBA! Rodinný dům, podíl 1/3, obec Plánice, okres Zbyslav u Klatov

Odročená

Informace o dražbě

Druh dražby Elektronická dražba
Číslo dražby 081 EX 09902 / 12 - 852
Nejnižší podání 267.000 Kč
Minimální příhoz 4.000 Kč
Maximální příhoz neomezený

Dražba se v uvedeném termínu nekoná z důvodu ODROČENÍ.

Pro více informací kontaktujte dražebníka.


KrajPlzeňský kraj
OkresKlatovy
Stav dražbyOdročená
Typ dražbyExekuční dražba nedobrovolná
Číslo dražby081 EX 09902 / 12 - 852
Začátek dražby30.03.2023 09:30
Konec dražby30.03.2023 09:45

Dražebník

Exekutorský úřad Praha – východ, JUDr. Marcel Smékal
Michelská 1326/62, 140 00 Praha 4

Kontaktní osoba

Mgr. Veronika Mrízová
telefon: 236034048,
mrizova@exsmekal.cz


Nejnižší podání267.000 Kč
Výsledná cena (odhadní)400.000 Kč
Minimální výše příhozu4.000 Kč
Dražební jistota40.000 Kč
Bankovní účet dražebníka51-1014430217/0100
Variabilní symbol110990212
Specifický symbolRČ nebo IČ
  1. Dražební jistotu uhraďte bankovním převodem, nebo vložením hotovosti na bankovní účet dražebníka.
  2. Lhůta k doplacení nejvyššího podání bude stanovena usnesením o příklepu.

Popis

Předmětem dražby je ideální spoluvlastnický podíl povinné č. 2) ve výši 1/3 k nemovitým věcem - objektu č.p. 47, příslušející k části obce Zbyslav, na pozemku p.č. St. 43 (LV 965, pozemek je ve vlastnictví jiného subjektu a není předmětem dražby) a pozemku p.č. 583/4 - ostatní plocha; vše v k.ú. Zbyslav u Klatov, obec Plánice, okres Klatovy.

 

Jedná se o přízemní, zděný, podsklepený rodinný dům s využitým podkrovím pod valbovou střechou krytou eternitovými šablonami. Objekt je situovaný do nepravidelného tvaru, nachází se v zastavěné, okrajové části obce Plánice, v místní části Zbyslav, v řadové zástavbě jako samostatně stojící. Parkování je možné na vlastním pozemku. Pozemek pod stavbou je ve vlastnictví jiného subjektu. Objekt leží v mírně sklonitém terénu a je přístupný po veřejné zpevněné komunikaci, na pozemku p.č. 916 - ostatní plocha, který je ve vlastnictví: Česká Republika. Dům je napojen na inženýrské sítě: elektro. Vnitřní dispozice objektu nebyla zjištěna, neboť přes písemnou výzvu nebyl povinným předmět ocenění zpřístupněn. Původní stáří objektu je dle dostupných podkladových materiálů, místního šetření a dle odborného odhadu zpracovatele přes 80 roků. V průběhu své celkové životnosti objekt pravděpodobně procházel jen běžnou údržbou prvků krátkodobých životností. Celkový technický stav a údržbu lze ke dni ocenění uvažovat jako stavba se zanedbanou údržbou (předpoklad provedení menších stavebních úprav).


Při místním šetření bylo zjištěno toto příslušenství stavby hlavní: a) vedlejší stavby: Před objektem, vpravo (pohled z přístupové komunikace), je umístěna vedlejší stavba z OSB desek pod pultovou střechou krytou plechovou krytinou, za kterou se nachází dřevěná kůlna s pultovou střechou krytou vlnitým eternitem. Na pravou část objektu navazuje dřevěná kůlna

pod pultovou střechou krytou provizorní krytinou. Za objektem je situovaný dřevěný přístřešek pod pultovou střechou krytou vlnitým eternitem. b) venkovními úpravami: oplocení - drátěné pletivo na ocelových sloupcích, oplocení - dřevěné latě na dřevěných sloupcích, kovová vrata s dřevěnými latěmi, venkovní schody betonové, venkovní schody s teraco, studna, bazén, fóliovník, přípojky IS 


Znalecký posudek neobsahuje informaci o velikosti užitné plochy. Protože se jedná o položku povinnou, kterou je na portálu okdrazby pro realizaci inzerce nutno vyplnit nenulovou číselnou hodnotou, byla do položky zadána hodnota 1.


Termín prohlídky

Prohlídky nejsou organizovány.


Věcná břemena

Věcná břemena, výměnky a nájemní, pachtovní či předkupní práva, která prodejem nemovité věci v dražbě nezaniknou, nebyla zjištěna (§ 336a odst. 1 písm. d) o.s.ř.).


Uplatnění předkupního práva

Předkupní právo nebylo prokázáno.


Uplatnění spoluvlastnického práva

Spoluvlastnické právo nebylo prokázáno.


Výhrada zpětné koupě

Výhrada zpětné koupě nebyla prokázána.


Rozhodnutí v průběhu dražby



Adresa místa předmětu

Zbyslav 47, Adresa, Plánice - Zbyslav, Česko

Přejete si dostávat e-mailem jednou týdně nové nabídky?

Přihlaste si náš newsletter.