RD v Jaroslavicích, okr. Znojmo

Odročená

Informace o dražbě

Druh dražby Elektronická dražba
Číslo dražby 137 EX 8685/16-MB
Nejnižší podání 1.333.333 Kč
Minimální příhoz 10.000 Kč
Maximální příhoz neomezený

Dražba se v uvedeném termínu nekoná z důvodu ODROČENÍ.

Pro více informací kontaktujte dražebníka.


KrajJihomoravský kraj
OkresZnojmo
Stav dražbyOdročená
Typ dražbyExekuční dražba nedobrovolná
Číslo dražby137 EX 8685/16-MB
Začátek dražby13.07.2023 10:30
Konec dražby13.07.2023 11:00

Dražebník

Exekutorský úřad Brno-venkov, JUDr. Petr Kocián
Veveří 125, 616 45 Brno

Kontaktní osoba

Mgr. Milada Blažková
telefon: +420 544 508 311,
m.blazkova@exekutorbrno.cz


Nejnižší podání1.333.333 Kč
Výsledná cena (odhadní)2.000.000 Kč
Minimální výše příhozu10.000 Kč
Dražební jistota350.000 Kč
Bankovní účet dražebníka307510275/0300
Variabilní symbol868516
Specifický symbolRČ nebo IČ
  1. Dražební jistotu uhraďte bankovním převodem, nebo vložením hotovosti na bankovní účet dražebníka.
  2. Lhůta k doplacení nejvyššího podání bude stanovena usnesením o příklepu.

Popis

Předmětem dražby je rodinný dům situovaný v obci Jaroslavice, v její jihozápadní okrajové části obce, při místní zpevněné komunikaci, na nároží ulic Hraničářská x Havlíčkova. Rodinný dům je umístěn v rovinatém terénu s drobnými vedlejšími stavbami umístěnými ve dvorní části domu, které tvoří doplňkovou funkci k domu a jsou společně užívané s rodinným domem a se zahradou navazující na dvorní část. Dům je řadový koncový, pravidelného půdorysného tvaru, pravděpodobně nepodsklepený s jedním nadzemním podlažím a půdou pod sedlovou střechou. V okolí oceňovaných věcí nemovitých se nachází převážně residenční zástavba a nedaleko centrální část obce s obchodem a zastávkou autobusu. Věci nemovité jsou tedy tvořeny rodinným domem č.p. 558 se všemi součástmi a příslušenstvím a pozemky parc.č. 710, 711. 


Popis rodinného domu č.p. 558 Jedná se o řadový, koncový rodinný dům, pravidelného půdorysného tvaru, pravděpodobně nepodsklepený s jedním nadzemním podlažím a půdou pod sedlovou střechou. Stavebně konstrukční charakteristika: Základové konstrukce se předpokládají smíšené s částečnou či chybějící izolací proti zemní vlhkosti, svislé nosné konstrukce jsou zděné a smíšené, stropy jsou rovné, krov je dřevěný, střecha je sedlová, krytina je tašková, fasáda je vápenocementová v části opadaná, sokl je upraven, klempířské konstrukce jsou pozinkované. Okna jsou dřevěná, dveře jsou pravděpodobně také dřevěné, vytápění se předpokládá lokální plynové WAF či na tuhá paliva, je provedeno napojení na elektřinu (elektroinstalace je 230/400 V), vodovod, kanalizaci do jímky a plyn. Vnitřní hygienické vybavení a ostatní vybavení se předpokládá ve standardním či podstandardním provedení. Dispoziční řešení: Vzhledem k nepřístupnosti objektu se nepodařilo zjistit přesné dispoziční řešení. Stáří a opotřebení: Dle získaných informací je stáří rodinného domu cca 100 let, rodinný dům je v původním stavu s drobnými modernizacemi (provedeno vizuální prohlídkou). Současný stavebně technický stav objektu se jeví jako zhoršený s viditelnými statickými poruchami, s minimální běžnou údržbu (provedeno vizuální prohlídkou). Příslušenství Příslušenství rodinného domu nebylo zjištěno. Popis pozemků Jedná se o pozemky zapsané v Katastru nemovitostí na LV č. 830. Pozemek parc.č. 710 je zastavěn rodinným domem č.p. 558 s dvorní části, kde jsou umístěny drobné vedlejší stavby, pozemek parc.č. 711 tvoří oplocenou zahradu za rodinným domem. Pozemky jsou rovinaté, přístupné po místní zpevněné komunikaci s napojením na veškeré dostupné inženýrské sítě v obci. Příslušenství pozemků Příslušenství pozemku nebylo zjištěno. Součástí pozemků Součástí pozemků jsou: Drobné vedlejší stavby Jedná se zejména o zděnou stavbu za domem původně pravděpodobně chlévy, dnes sklady, zděný objekt se sedlovou střechou, dále přístřešky, vše umístěné ve dvoře, ve zhoršeném až havarijním stavebně technickém stavu. Venkovní úpravy: Jedná se zejména o zpevněné plochy, opěrné zídky, oplocení a přípojky inženýrských sítí.


Možnost učinit předražek

Možnost učinit předražek: Nejde-li o osoby uvedené v § 336h odst. 4 o.s.ř., může každý do 15 dnů ode dne zveřejnění usnesení o příklepu soudnímu exekutorovi písemně navrhnout, že vydraženou nemovitost chce nabýt alespoň za částku o čtvrtinu vyšší, než bylo nejvyšší podání (předražek). Předražek lze uplatnit pouze u příslušného exekutorského úřadu, který dražbu pořádá. Pro učinění předražku není potřeba registrace na portálu www.okdrazby.cz.


Termín prohlídky

Prohlídky nejsou organizovány.


Ve lhůtě stanovené dražební vyhláškou přihlásili své pohledávky do dražby tito věřitelé:

viz. oznámení o přihlášených pohledávkách, jenž bude zveřejněno na úřední desce soudního exekutora po 1. kole dražby.


Věcná břemena

Věcná břemena, výměnky a nájemní, pachtovní či předkupní práva, která prodejem nemovité věci v dražbě nezaniknou, nebyla zjištěna (§ 336a odst. 1 písm. d) o.s.ř.).


Uplatnění předkupního práva

Předkupní právo nebylo prokázáno.


Uplatnění spoluvlastnického práva

Spoluvlastnické právo nebylo prokázáno.


Žaloba na vyloučení prodávaného předmětu dražby z exekuce

Do zahájení dražby nebylo zjištěno, že by byla podána žaloba na vyloučení prodávaného předmětu dražby z exekuce.


Výhrada zpětné koupě

Výhrada zpětné koupě nebyla prokázána.


Rozhodnutí v průběhu dražby



Adresa místa předmětu

Hraničářská 558, Jaroslavice, Česko


Poučení soudního exekutora a výzva: Soudní exekutor před zahájením dražby poučuje dražitele, že vydražitel, který zmařil předchozí dražbu, jakož i soudci, zaměstnanci soudů, soudní exekutoři, zaměstnanci soudních exekutorů, a ti, jimž v nabytí věci brání zvláštní právní předpis, nesmějí dražit. Soudní exekutor vyzývá osoby, které nemohou dražit, aby tuto skutečnost osobě provádějící dražbu neprodleně sdělily a dražby se neúčastnily. http://www.exekutorbrno.cz/cz/pouceni-vydrazitele/

Přejete si dostávat e-mailem jednou týdně nové nabídky?

Přihlaste si náš newsletter.