Pozemky se stavbou rodinného domu nezapsaného v katastru nemovitostí Brno Horní-Heršpice

Odročená

Informace o dražbě

Druh dražby Elektronická dražba
Číslo dražby 137 EX 3737/22-IZ
Nejnižší podání 6.333.334 Kč
Minimální příhoz 20.000 Kč
Maximální příhoz neomezený

Dražba se v uvedeném termínu nekoná z důvodu ODROČENÍ.

Pro více informací kontaktujte dražebníka.


KrajJihomoravský kraj
OkresBrno-město
Stav dražbyOdročená
Typ dražbyExekuční dražba nedobrovolná
Číslo dražby137 EX 3737/22-IZ
Začátek dražby01.08.2023 13:00
Konec dražby01.08.2023 13:30

Dražebník

Exekutorský úřad Brno-venkov, JUDr. Petr Kocián
Veveří 125, 616 45 Brno

Kontaktní osoba

Mgr. Iveta Zouharová
telefon: 544 508 311,
i.zouharova@exekutorbrno.cz


Nejnižší podání6.333.334 Kč
Výsledná cena (odhadní)9.500.000 Kč
Minimální výše příhozu20.000 Kč
Dražební jistota1.500.000 Kč
Bankovní účet dražebníka307510275/0300
Variabilní symbol373722
Specifický symbolRČ nebo IČ
  1. Dražební jistotu uhraďte bankovním převodem, nebo vložením hotovosti na bankovní účet dražebníka.
  2. Lhůta k doplacení nejvyššího podání bude stanovena usnesením o příklepu.

Popis

stavba rodinného domu s vejminkem 1+kk postaveném na místě původního objektu rodinné rekreace č.e. 49 (stavba je postavena bez stavebního povolení a nezapsaná v Katastru nemovitostí ) situovaná ve městě Brně - Horní Heršpice, v západní okrajové části katastrálního území, v zahrádkářské osadě nedaleko obchodního centra Futurum, odbočením z ulice Ořechovské do zahrádkářské osady (v sevření ulice Ořechovské a dálnici D1). Původní objekt byl postaven za účelem balírny kávy se zázemím pro zaměstnance, dnes je využíván k bydlení (poznámka: porovnání je provedena dle skutečného užívání objektu k datu ocenění, tj s rodinnými domy či rekreačními objekty k trvalému bydlení). Objekt je umístěn v mírně svažitém terénu ve směru od příjezdové komunikace k dálnici D1, objekt je samostatně stojící pravidelného půdorysného tvaru, nepodsklepený s jedním nadzemním podlažím, v zadní části se střešní nástavbou (od ulice) s plochou střechou. Před objektem se nachází vejminek stojící na místě původního objektu rodinné rekreace č.e. 49 (k datu ocenění je objekt přestavěn současnou stavbou - viz. příloha posudku, Sdělení Stavebního úřadu) k datu vydání dražební vyhlášky je objekt rekreakce č.e. 49 vymazán z katastru nemovitostí. Dále se u vjezdu na pozemek nachází sklad a přístřešek, v zadní části zahrady potom přístřešek na posezení a přístřešky ke skladování dřeva. V okolí oceňovaných věcí nemovitých se nachází zástavba rekreačních objektů a zahrádkářských chat, v docházkové vzdálenosti se nachází autobusová zastávka a obchodní centrum Futurum. Věci nemovité jsou tedy tvořeny objektem k bydlení (rodinným domem) nezapsaném v katastru nemovitostí, vejminkem nezapsaným v katastru nemovitostí, vše se všemi součástmi a příslušenstvím a pozemky parc.č. 1631, 1632/1.


Celkový popis nemovité věci

Popis objektu k bydlení:

Jedná se o samostatně stojící objekt pravidelného půdorysného tvaru, nepodsklepený s jedním nadzemním podlažím, v zadní části se střešní nástavbou (od ulice) s plochou střechou.

Stavebně konstrukční charakteristika:

Základové konstrukce jsou betonové s izolací proti zemní vlhkosti, svislé nosné konstrukce jsou zděné a dřevěné sendvičové, stropy jsou rovné v 1.NP s viditelnými trámy, střecha je plochá, krytina je fóliová, fasáda je strukturovaná se zateplením, sokl je upraven, klempířské konstrukce jsou pozinkované. Schodiště je dřevěné do 2.NP, okna jsou plastová, dveře jsou dřevěné, vrata jsou plastová na el. pohon, podlahy jsou dlážděné, vytápění je pomocí elektrických přímotopů a krbem, ohřev TUV je pomocí boileru, je provedeno napojení na elektřinu (elektroinstalace je 230/400 V (400 V odpojeno)), vodovod (ve vlastnictví Sdružení vlastníků zahrad, podružné měřidlo) a kanalizaci do jímky s ČOV, v kuchyni je sklokeramická deska, vnitřní hygienické vybavení tvoří: vana, umyvadlo, splachovací WC, ostatní vybavení: krb, solární panely na střeše.

Dispoziční řešení:

1.NP - garáž (původní balírna kávy), sociální zařízení (WC, koupelna, šatna), pokoj, pokoj (původně sprchy a šatny), obývací pokoj s kuchyňským koutem se schodištěm do 2.NP, zakrytá terasa (dřevěné konstrukce se zastřešením),

2.NP - pracovna.

Stáří a opotřebení:

Dle získaných informací od povinného pochází původní objekt z roku 2012, v roce 2016 byla opravena střecha (fóliová krytina), v roce 2020 byly instalovány solární panely na střeše. Současný stavebně technický stav objektu se jeví jako průměrný odpovídající stáří, údržba se jeví jako běžná (provedeno vizuální prohlídkou).

Příslušenství

Příslušenství objektu nebylo zjištěno.

Popis vejminku:

Jedná se o samostatně stojící objekt pravidelného půdorysného tvaru, nepodsklepený s jedním nadzemním podlažím s plochou střechou, postavený na místě původního objektu rodinné rekreace č.ev. 49. 

Stavebně konstrukční charakteristika:

Základové konstrukce jsou betonové s izolací proti zemní vlhkosti, svislé nosné konstrukce jsou zděné, stropy jsou rovné s viditelnými trámy, střecha je pultová, krytina je fóliová, fasáda je strukturovaná se zateplením, sokl je upraven, klempířské konstrukce jsou pozinkované. Okna jsou hliníková, dveře jsou posuvné, podlahy jsou dlážděné, vytápění je pomocí elektrických přímotopů, ohřev TUV je pomocí boileru, je provedeno napojení na elektřinu (elektroinstalace je 230/400 V), vodovod (ve vlastnictví Sdružení vlastníků zahrad, podružné měřidlo) a kanalizaci do jímky s ČOV, v kuchyni je sklokeramická deska, vnitřní hygienické vybavení tvoří: sprchový kout, umyvadlo, splachovací WC, ostatní vybavení: venkovní žaluzie.

Dispoziční řešení:

1.NP - pokoj s jídelnou (27,52 m2), kuchyňský kout (2,33 m2), koupelna s WC (2,05 m2).

Stáří a opotřebení:

Dle získaných informací od povinného pochází původní objekt z roku 1961, v roce 2016 byl celkově přestavěn do dnešní podoby. Současný stavebně technický stav objektu se jeví jako průměrný odpovídající stáří, údržba se jeví jako běžná.

Příslušenství

Příslušenství objektu nebylo zjištěno.

Popis pozemků

Jedná se o pozemky zapsané v Katastru nemovitostí na LV č. 339. Pozemek parc.č. 1631, kde byl původně umístěn objekt rodinné rekreace č.e. 49 je k datu ocenění přestavěn novou stavbou - vejminkem (původní stavební objekt č.e. 49 včetně adresního místa byl vymazán z Registru územní identifikace, adres a nemovitostí (RUIAN) – viz. příloha posudku), pozemek parc.č. 1632/1 je z části zastavěn objektem bydlení a z části tvoří zahradu kolem objektů. Dle územního plánu města se pozemky nacházejí ve stabilizované ploše pro individuální rekreaci, zadní část pozemku par.č. 1632/1 (směrem k dálnici D1) je umístěna v návrhové ploše pro dopravu, dále je cca 1/2 pozemku se nachází v ochranném pásmu vedení inženýrských sítí a v ochranném pásmu dálnic a rychlostních komunikací. Pozemky jsou mírně svažité, přístupné po místní nezpevněné komunikaci s možnosti napojení na dostupné inženýrské sítě (vodovod, elektroinstalaci).

Příslušenství pozemků

Příslušenství pozemku nebylo zjištěno.

Součástí pozemků

Součástí pozemků jsou:

Zděný přístřešek:

Jedná se o zděný přístřešek s pultovou střechou s možnosti uzavření, nacházející se při vjezdu na pozemek po levé straně, střecha je z dřevěných trámků, krytina je plechová, podlaha je z betonové dlažby. Objekt byl dle sdělení povinného postaven v roce 2016, stavebně technický stav se jeví jako dobrý, údržba je běžná.

Otevřené přístřešky:

Jedná se o otevřené přístřešky dřevěné konstrukce sloužící převážně ke skladování dřeva, jeden se nachází u vjezdu na pozemek po pravé straně, další dva v zadní části zahrady. Stavebně technický stav přístřešků se jeví jako dobrý, údržba je běžná.

Pergola:

Jedná se o pergolu s posezením v zadní části zahrady, nosná konstrukce je dřevěná, podlaha dlážděná. Stavebně technický stav se jeví jako dobrý, údržba je běžná.

Studna:

Jedná se o nefunkční studnu, dnes slouží pro dešťovou vodu na zalévání.

Venkovní úpravy:

Jedná se zejména o zpevněné plochy, opěrné zídky, oplocení včetně vjezdových bran a vstupních branek a přípojky inženýrských sítí.


Stavební úřad zahájil řízení o odstranění stavby, dle vyjádření znalce není jisté zda a kdy bude například stavební povolení nebo např. kolaudace schválena,  či  například nařízeno odstranění nemovité věci. Znalec se k ceně vyjádřil tak, že tato nejistota byla již zohledněna v odhadní ceně nemovité věci, která je uvedena ve znaleckém posudku. 


Možnost učinit předražek

Možnost učinit předražek: Nejde-li o osoby uvedené v § 336h odst. 4 o.s.ř., může každý do 15 dnů ode dne zveřejnění usnesení o příklepu soudnímu exekutorovi písemně navrhnout, že vydraženou nemovitost chce nabýt alespoň za částku o čtvrtinu vyšší, než bylo nejvyšší podání (předražek). Předražek lze uplatnit pouze u příslušného exekutorského úřadu, který dražbu pořádá. Pro učinění předražku není potřeba registrace na portálu www.okdrazby.cz.


Termín prohlídky

Prohlídky nejsou organizovány.


Ve lhůtě stanovené dražební vyhláškou přihlásili své pohledávky do dražby tito věřitelé:

viz oznámení o přihlášených pohledávkách, které bude zveřejněno na úřední desce soudního exekutora


Věcná břemena

Věcná břemena, výměnky a nájemní, pachtovní či předkupní práva, která prodejem nemovité věci v dražbě nezaniknou, nebyla zjištěna (§ 336a odst. 1 písm. d) o.s.ř.).


Uplatnění předkupního práva

Předkupní právo nebylo prokázáno.


Uplatnění spoluvlastnického práva

Spoluvlastnické právo nebylo prokázáno.


Žaloba na vyloučení prodávaného předmětu dražby z exekuce

Do zahájení dražby nebylo zjištěno, že by byla podána žaloba na vyloučení prodávaného předmětu dražby z exekuce.


Výhrada zpětné koupě

Výhrada zpětné koupě nebyla prokázána.


Rozhodnutí v průběhu dražby



Adresa místa předmětu

Horní Heršpice ev. č. 49, Brno - Horní Heršpice, Česko


Poučení soudního exekutora a výzva: Soudní exekutor před zahájením dražby poučuje dražitele, že vydražitel, který zmařil předchozí dražbu, jakož i soudci, zaměstnanci soudů, soudní exekutoři, zaměstnanci soudních exekutorů, a ti, jimž v nabytí věci brání zvláštní právní předpis, nesmějí dražit. Soudní exekutor vyzývá osoby, které nemohou dražit, aby tuto skutečnost osobě provádějící dražbu neprodleně sdělily a dražby se neúčastnily. http://www.exekutorbrno.cz/cz/pouceni-vydrazitele/

Přejete si dostávat e-mailem jednou týdně nové nabídky?

Přihlaste si náš newsletter.