Výrobně-skladovací areál v Okrouhlé, okr. Cheb

Do začátku dražby zbývá: 13 dnů 20 hodin 38 minut 19 sekund

Informace o dražbě

Druh dražby Elektronická dražba
Číslo dražby 137 EX 10075/23-MB
Nejnižší podání 23.606.667 Kč
Minimální příhoz 100.000 Kč
Maximální příhoz neomezený

Přihlášení do dražby

Pro přihlášení do dražby se musíte přihlásit do svého uživatelského účtu a být ověřeným uživatelem.

Přihlášení


Pokud uživatelský účet ještě nemáte, tak se co nejdříve zaregistrujte, ověření Vaší totožnosti může trvat i několik dní.

Registrace


KrajKarlovarský kraj
OkresCheb
Stav dražbyPřipravovaná
Typ dražbyExekuční dražba nedobrovolná
Číslo dražby137 EX 10075/23-MB
Začátek dražby07.11.2024 10:00
Konec dražby07.11.2024 10:30

Dražebník

Exekutorský úřad Brno-venkov, JUDr. Petr Kocián
Veveří 125, 616 45 Brno

Kontaktní osoba

Mgr. Milada Blažková
telefon: +420 544 508 311,
m.blazkova@exekutorbrno.cz


Nejnižší podání23.606.667 Kč
Výsledná cena (odhadní)35.410.000 Kč
Minimální výše příhozu100.000 Kč
Dražební jistota6.000.000 Kč
Bankovní účet dražebníka307510275/0300
Variabilní symbol1007523
Specifický symbolRČ nebo IČ
  1. Dražební jistotu uhraďte bankovním převodem, nebo vložením hotovosti na bankovní účet dražebníka.
  2. Lhůta k doplacení nejvyššího podání bude stanovena usnesením o příklepu.

Popis

Jedná se o dražbu výrobně-skladovacího areálu, který se nachází v odlehlé, průmyslové části obce Okrouhlá, v místní části Jesenice. Parkování je možné na vlastních pozemcích. Pozemky leží v mírně sklonitém terénu a tvoří funkční celek s přístupem po veřejné zpevněné komunikaci, na pozemcích p.č. 741 - ostatní plocha a p.č. 445/2 - ostatní plocha, které jsou ve vlastnictví České republiky, dále po veřejně přístupné místní komunikaci na pozemku p.č. 406 - ostatní plocha, který je ve vlastnictví jiných subjektů (dle sdělení pracovnice obecního úřadu obce Tuřany, Bc. Richterové Zdeňky, je komunikace vedena v pasportu komunikací obce jako účelová komunikace III. třídy č. 51), dále po veřejné zpevněné komunikaci, na pozemku p.č. 906/1 - ostatní plocha, který je ve vlastnictví obce Okrouhlá a dále přes pozemky p.č. 686/4 - ostatní plocha, p.č. 686/32 - ostatní plocha, p.č. 934 - ostatní plocha a p.č. 935 - ostatní plocha, které jsou ve vlastnictví jiného subjektu (přístup právně zajištěn věcným břemenem).

Dle dostupných podkladových materiálů a místního šetření je areál napojen na tyto inženýrské sítě: elektro, studnu na pozemku jiného vlastníka (nebyla předložena žádná smlouva upravující užívání), ČOV na pozemku jiného vlastníka (nebyla předložena žádná smlouva upravující užívání) a na plynové nádrže umístěné na pozemku jiného vlastníka (užívání upraveno smlouvou o věcném břemeni). Dle místního šetření a informací ČSÚ se v obci Okrouhlá dále nachází tyto inženýrské sítě: hloubková kanalizace, obecní vodovod a plynové vedení.

Areál sestává z těchto staveb: I) Objekt bez čp/če - jiná st., na pozemku p.č. St. 65

Jedná se o přízemní, zděný objekt bez využitého podkroví pod sedlovou střechou krytou plechovou krytinou a je situovaný do půdorysného tvaru obdélníka.. Objekt sestává z administrativních prostorů se zázemím pro zaměstnance. Původní stáří objektu je dle dostupných podkladových materiálů a místního šetření cca 50 roků. V průběhu své celkové životnosti objekt pravděpodobně procházel modernizacemi prvků krátkodobých životností. Celkový technický stav a údržbu lze ke dni ocenění uvažovat jako stavba se zanedbanou údržbou.

II) Objekt bez čp/če - obč. vyb., na pozemku p.č. St. 66

Jedná se o přízemní, zděný objekt bez využitého podkroví pod sedlovou střechou krytou plechovou krytinou a je situovaný do půdorysného tvaru obdélníka. Objekt sestává z prostorů skladů, dílen a kanceláře. Původní stáří objektu je dle dostupných podkladových materiálů a místního šetření cca 50 roků. V průběhu své celkové životnosti objekt pravděpodobně procházel jen běžnou údržbou prvků krátkodobých životností. Celkový technický stav a údržbu lze ke dni ocenění uvažovat jako stavba se zanedbanou údržbou (předpoklad provedení menších stavebních úprav).

III) Objekt bez čp/če - jiná st., na pozemku p.č. St. 105

Jedná se o přízemní objekt ocelové konstrukce s plechovým opláštěním, který je situovaný do půdorysného tvaru obdélníka. Objekt sestává z prostoru skladů a je vybaven jeřáby (1x do 5t a 2x do 3,2t). Původní stáří objektu je dle dostupných podkladových materiálů a místního šetření cca 30 roků. V průběhu své celkové životnosti objekt pravděpodobně procházel jen běžnou údržbou prvků krátkodobých životností. Celkový technický stav a údržbu lze ke dni ocenění uvažovat jako stavba se zanedbanou údržbou.

IV) Objekt bez čp/če - jiná st., na pozemku p.č. St. 106

Jedná se o přízemní, zděný objekt pod pultovou střechou krytou plechovou krytinou, který je situovaný do půdorysného tvaru obdélníka. Objekt sestává z prostoru kotelny a sociálního zázemí. Původní stáří objektu je dle dostupných podkladových materiálů a místního šetření cca 50 roků. V průběhu své celkové životnosti objekt pravděpodobně procházel jen běžnou údržbou prvků krátkodobých životností. Celkový technický stav a údržbu lze ke dni ocenění uvažovat jako stavba se zanedbanou údržbou.

V) Objekt bez čp/če - tech. vyb, na pozemku p.č. St. 107

Jedná se o zděný objekt „trafostanici“ pod pultovou střechou krytou standardní krytinou, který je situovaný do půdorysného tvaru obdélníka. Objekt je součástí areálu, instalovaná technologie v objektu je v majetku energetické distribuční společnosti. Z trafostanice je rozváděna elektrická energie do celého areálu. Původní stáří objektu je dle dostupných podkladových materiálů a místního šetření cca 50 roků. V průběhu své celkové životnosti objekt pravděpodobně procházel jen běžnou údržbou prvků krátkodobých životností. Celkový technický stav a údržbu lze ke dni ocenění uvažovat jako stavba se zanedbanou údržbou.

VI) Objekt č.p. 8 - výroba, na pozemku p.č. St. 108

Jedná se o přízemní objekt z ocelové konstrukce (s pur panely) pod sedlovou střechou krytou plechovou krytinou, který je situovaný do půdorysného tvaru velkého písmene „L“. Objekt sestává z prostoru skladu s jeřábovými drahami (1x do 5t a 2x do 2t), dále z výrobních a skladových prostorů se sociálním zařízením a zázemím pro zaměstnance. Původní stáří objektu je dle dostupných podkladových materiálů a místního šetření z roku 2000. V průběhu své celkové životnosti objekt pravděpodobně procházel běžnou údržbou prvků krátkodobých životností. Celkový technický stav a údržbu lze ke dni ocenění uvažovat jako stavba v dobrém stavu.

VII) Objekt bez čp/če - jiná st., na pozemku p.č. St. 111

Jedná se o stavbu z montovaného modulárního systému „bunkoviště“ s vnějším dvouramenným schodištěm z ocelové konstrukce, pod sedlovou střechou. Objekt je situovaný do půdorysného tvaru obdélníka. Objekt sestává z administrativních prostorů se sociálním zařízením a se zázemím pro zaměstnance. Původní stáří objektu je dle dostupných podkladových materiálů a místního šetření cca 30 roků. V průběhu své celkové životnosti objekt pravděpodobně procházel jen běžnou údržbou prvků krátkodobých životností. Celkový technický stav a údržbu lze ke dni ocenění uvažovat jako stavba se zanedbanou údržbou.

Při místním šetření bylo zjištěno toto příslušenství stavby hlavní, které je tvořeno těmito

venkovními úpravami:

- oplocení - drátěné pletivo na ocelových sloupcích a s ostnatým drátem

- oplocení - drátěné pletivo na ocelových sloupcích a betonové podezdívce s ostnatým

drátem

- vrata z ocelové konstrukce 2x

- vrata plechová

- vrata z ocelové konstrukce s výplní z drátěného pletiva

- zpevněné plochy (asfaltové)

- zpevněné plochy (betonové)

- zpevněné plochy (panelové)

- vrátka z ocelové konstrukce s výplní z drátěného pletiva

- zpevněné plochy (betonová dlažba)

- opěrná zídka (gabiony)

- vrátka z ocelové konstrukce

- venkovní schody z ocelové konstrukce 3x

- přípojky IS


Možnost učinit předražek

Možnost učinit předražek: Nejde-li o osoby uvedené v § 336h odst. 4 o.s.ř., může každý do 15 dnů ode dne zveřejnění usnesení o příklepu soudnímu exekutorovi písemně navrhnout, že vydraženou nemovitost chce nabýt alespoň za částku o čtvrtinu vyšší, než bylo nejvyšší podání (předražek). Předražek lze uplatnit pouze u příslušného exekutorského úřadu, který dražbu pořádá. Pro učinění předražku není potřeba registrace na portálu www.okdrazby.cz.


Termín prohlídky

Prohlídky nejsou organizovány.


Ve lhůtě stanovené dražební vyhláškou přihlásili své pohledávky do dražby tito věřitelé:

viz oznámení o přihlášených pohledávkách, které bude zveřejněno na úřední desce exekutora po konání 1. kola dražby.


Věcná břemena

Závady, které prodejem nemovitých věcí v dražbě nezaniknou, jsou věcná břemena, výměnky a nájemní, pachtovní či předkupní práva, která prodejem nemovité věci v dražbě nezaniknou (§ 69 e.ř. ve spojení s § 336a odst. 1 písm. c) o.s.ř.), byla zjištěna (viz. dražební vyhláška) Dále bylo rozhodnuto, že nájemní právo k nemovité věci, a to st. parc. č. 65 (součástí je st. 65), 66 (součástí je st. 66), 105 (součástí je st.105), 106 (součástí je st. 106), 107 (součástí je st. 107), 108 (součástí je st. 108), 111 (součástí je st. 111), parc. č. 686/5, 686/15, 686/16, 686/20, 686/21, 686/22, 686/25, 686/31, 936, 937, 938 pozemků v obci Okrouhlá, okres Cheb, kat. území Jesenice u Chebu, vše zapsáno na LV č. 153, uzavřené povinným s nájemcem JSP Real s.r.o., se sídlem Hybernská 1009/24, 110 00 Praha 1, IČ: 24244937, zanikneprodejem v dražbě.


Uplatnění předkupního práva

Předkupní právo nebylo prokázáno.


Uplatnění spoluvlastnického práva

Spoluvlastnické právo nebylo prokázáno.


Žaloba na vyloučení prodávaného předmětu dražby z exekuce

Do zahájení dražby nebylo zjištěno, že by byla podána žaloba na vyloučení prodávaného předmětu dražby z exekuce.


Výhrada zpětné koupě

Výhrada zpětné koupě nebyla prokázána.


Rozhodnutí v průběhu dražby



Adresa místa předmětu

Jesenice 8, Okrouhlá - Jesenice, Karlovarský kraj, Česko


Poučení soudního exekutora a výzva: Soudní exekutor před zahájením dražby poučuje dražitele, že vydražitel, který zmařil předchozí dražbu, jakož i soudci, zaměstnanci soudů, soudní exekutoři, zaměstnanci soudních exekutorů, a ti, jimž v nabytí věci brání zvláštní právní předpis, nesmějí dražit. Soudní exekutor vyzývá osoby, které nemohou dražit, aby tuto skutečnost osobě provádějící dražbu neprodleně sdělily a dražby se neúčastnily. http://www.exekutorbrno.cz/cz/pouceni-vydrazitele/

Přejete si dostávat e-mailem jednou týdně nové nabídky?

Přihlaste si náš newsletter.